Фото: Science Alert

Вогняне кільце: українці зможуть побачити унікальне сонячне затемнення

У неділю, 21 червня, українці зможуть спостерігати одне з найбільш незвичайних астрономічних явищ, яке в народі отримало назву “Вогняне кільце”.

Сонячне затемнення побачать у деяких регіонах планети, повідомляє Science Alert.

21 червня побачити “Вогняне кільце” в повній мірі можна буде з Центральної Африки і Азії, починаючи з 3:45 UTC (6:45 за Києвом). В інтернеті транслюватимуть це явище, наприклад, на сайті “Час і дата” трансляція стартує о 5:30 UTC (8:30 за Києвом).

Вогняне кільце – це сонячне затемнення, коли Місяць знаходиться далі від Землі, і супутник нашої планети не повністю затуляє Сонце, що призводить до утворення кільця вогню навколо Сонця.

Один із найбільш приголомшливих прикладів такого затемнення в 2013 році зняли фотограф Колін Легг і студент-астроном Джефф Сімс у Західній Австралії.

В інших місцях – від південного сходу Європи (зокрема в Україні) на північ Австралії – це явище можна буде побачити частково. Звичайно, побачити це затемнення можна буде в разі ясної погоди. На піку затемнення Місяць буде затуляти 99,4 % площі нашої зірки.

Як раніше повідомлялось, Ейфелеву вежу вперше відкриють за три місяці.

Нагадаємо, що Рада при Миколаївській ОДА презентувала шість туристичних «магнітів»

Поширити:

Червень 2021
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930