Фото: з відкритих джерел

У деяких областях України можуть запровадити надзвичайний стан

Голова МВС наголосив, що до охорони кордону з Білоруссю військових зі Сходу та Півдня залучати не планують.

У прикордонних областях України можуть запровадити надзвичайний стан у разі загострення ситуації на кордоні з Білоруссю. Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на брифінгу після наради щодо захисту державного кордону, передає УНІАН, посилаючись на Українську Правду.

Як сказав секретар РНБО, пропрацьовані різні сценарії цих дій, аж до тих, щоб запроваджувався надзвичайний стан у цих прикордонних областях, – сказав Монастирський.

За його словами, наразі визначені місця дислокації особового складу для посилення Прикордонної служби, Національної гвардії, Національної поліції, визначена взаємодія з іншими підрозділами територіальної оборони, громадських формувань з охорони громадського порядку.

Саме вони будуть в координації захищати наш державний кордон. Ми бачимо, для цього буде необхідність, – повідомив Монастирський.

При цьому він зазначив, що до охорони кордону з Білоруссю військових зі Сходу та Півдня залучати не планують.

Не планується під час залучення додаткових сил залучення сил зі Сходу та Півдня України. Все, що передбачено, воно там залишається, люди залишаються захищати Україну, – наголосив Монастирський.

Міністр також додав, що головний план – будівництво державного кордону.

Для цього прийнято рішення РНБО. І прямо зараз планується виділення коштів державного бюджету в бюджеті 2022 року. Це наша стратегічна мета на наступні 2 роки, – сказав очільник МВС.

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Денис Монастирський перевірив, як охороняють кордон з Білоруссю і місця дислокації додаткових сил МВС, де розташували підрозділи Держприкордонслужби, Нацгвардії та Нацполіції.

Поширити:

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram