У МОЗ розповіли, коли в Україні дозволять робити третю дозу вакцини проти COVID-19

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що з нинішніми темпами вакцинації бустерну (третю) дозу не вводитимуть найближчим часом.

Про це він заявив під час прес-конференції у Харкові, пише Укрінформ.

У нас почалися всі щеплення у лютому 2021 року, повторні щеплення були у квітні, тому сьогодні в Україні ще рано говорити про введення та додаткову доцільність запровадження бустерної дози. Як мінімум, ми маємо досягти 50% провакцинованого населення принаймні двома дозами антиковидної вакцини, після чого переходитимемо на бустерну дозу, — сказав Віктор Ляшко.

Віктор Ляшко посилається на рекомендацію Всесвітньої організації охорони здоров’я зачекати із масовим щепленням населення бустерною дозою.

Він додав, що Національна технічна група експертів з імунопрофілактики населення вже рекомендувала МОЗ дозволити масову вакцинацію бустерною дозою. Однак керівництво поки що хоче дати захист від вакцини якомога більшій кількості людей, а потім переходити до посилення імунітету у тих, хто вже вакцинований двома дозами.

За даними МОЗ, наразі першу дозу вакцини отримали 42% дорослих мешканців України.

Нагадаємо, 23 листопада стало відомо, що повний курс щеплення вакциною проти COVID-19 завершили понад 10 мільйонів українців.

Раніше повідомлялося, начальник обласного управління охорони здоров’я Максим Безносенко розповів, що Міністерство охорони здоров’я України поставило завдання перед Миколаївською областю до кінця року щотижня вакцинувати 74 тисячі осіб. Наразі регіон успішно виконує необхідний план по щепленням.

Поширити:

Share on facebook
Facebook
Share on telegram
Telegram